søndag den 15. august 2010

Den daglige tur

Det er rigtig hyggeligt at gå de daglige ture med Mio og Trille. Det går forbløffende godt med snorene - og når først vi når frem til boldbanen og markerne, kan de to gå fri. Her møder vi ofte andre (morgen)luftere og det er mange nye venner Mio har fået. Jeg nævner i flæng: Mira, Ronja, Toffee, Samson, Mischa, lille Frida og andre vi ikke, når at få navne på. Det bliver til hyggelig hundesnak ejere i mellem, mens Mio tumler og løber omkring. Trille er ikke helt med på det, men kan blive utålmodig og bjæffe af selskabet, for at vi kan komme videre i teksten. Det må vi arbejde lidt med. Som regel bjæffer hun hvis vi stopper og snakker på vores ture, så der er ikke noget nyt i det. Jeg tænker, hun skal opmuntres/afledes lidt, måske søge, eller vi kunne have en bold med hun kan lege med, hvis det trækker ud med hvalpens tumlerier med hans legevenner. Mest så hun forbinder det med noget positvit at vente på menneskene snakker færdig.

Det bliver til mange snakke og sjove oplevelser - som i går da Mio muntrede sig ret så fremmeligt, med en kæmpe golden retriver-tøs. Han jumpede simpelthen løs, så det næsten var flovt. Men både hund og ejer, havde vist været 'ofre' før, for da en flot stor labrador tilsluttede sig morskaben, bemærkede den tilkomne ejer,  at det da ellers var hans hund som plejede at have den rolle ;-) Sjovt var det i hvert fald...

At få sele og snore på og komme ud af døren i god ro og orden er også, noget af det som skal trænes. Trille kører hurtigt op, og det er ikke sjovt hvis hun 'bisser' af Mio i den lille entre - i fredags blev det hele krydret af at én af naboens 3 katte kiggede ned fra skur-taget på os - her blev der gøet så betonen rungede, mens katten bare gloede. Et par anstrengende minutter!

Planen er at de trænes i at vente pænt i entreen, på at døren åbnes så vi kan gå ud i pæn samdrægtighed. Har også en idé om at Trille må blive hjemme, hvis hun bliver for vild efter at komme ud. Efter nogle gange skulle det gerne sive ind, at der skal altså være ro på!

Ingen kommentarer: