søndag den 26. september 2010

Søndagstur til Holte

I dag er stået i hundetræningens tegn!
Mio var ude på en indkalds- og gå pænt tur i 'lunden' en lille oase i vores rækkehuskvarter. Vi tog ud før morgenmaden med masser af bacon i lommen. Mio trak selvfølgelig slet ikke, og tænkte kun på bacon. Så kunsten bliver at lære ham 'gå pænt' når vi går sammen med Trille...
Vi trænede indkald og der var også bare bacon på menuen dér og han kom som han skulle!! På plads går det godt med - vi skal bare have øvet så meget at han gør det på kommandoen.
Derefter var det ud på en løbetur med Trille, hun var sød og artig som altid!

Efter frokost skulle vi til Holte - Søren og Tobias skulle være 'flyttemænd' for morfar, Michel, som endelige har fået afsat sin over 100 kg. tunge glasovn. Jeg og hundende blev sat af på Vangebovej, for jeg havde planlagt en dejlig tur i Geelsskov, op på Holtekollen og hjem til Ghita og Michel.

Det var en super tur, og på vej dertil i bilen kastede Mio ikke op, nøjedes kun med at savle så han lignede en rabies angrebet hund.

Det var sjovt at gå op ad det lokale bjerg, pulsen kommer op og der var en flok mindre unger som ledte efter en fræk ruhåret gravhund (de er så charmerende, de ruhårede gravhunde, og når bare det ikke er ens egen hund som er stukket af...) - den hed Anton, men af en eller anden grund råbte de mindste 'Anti' det var ret morsomt.


Her er Mio, Trille m fartstriber og 'Anti' - næsten alle børn kan lide de 2 hunde og især Mio er også glad for dem.

Her er Mio på toppen af skihop-bakken

Geelsskov er ud over at være hundeskov, også mountainbike-paradis. Jeg løb ned af mountainbike stierne med hundene - det var rigtig skægt. Og ind imellem blev der øvet indkald - Mio var dygtig og kom stort set hver gang - men der var altså også friske kødboller og kyllingepølse i lommen. Et par gange var Trille langt væk men Mio holder sig til, hvis ikke han forsøger at hente hende.
På turen hjem i snor gik det også nogenlunde, Mio vil gerne trække, men jeg stopper op og siger 'gå pænt' når linen bliver stram. Trille har lært det, så hun tager kontakt og kommer og får sin godbid. Mio reagerer også på komandoen, men jeg kunne nok lige så godt sige 'sennep og ketchup?'. Jeg håber han med tiden får det lært.

Hos mormor og morfar, Ghita og Michel, fik hundene brændt endnu mere energi af, med boldleg. Trille er en ren virtuos - Mio kiggede mest på og gøede lidt af det hele - ind imellem fik han et æble at lege med.

 Tobias træner Trille i at gribe bolden med munden i første hug - hun er ret skrap til det - men en gang imellem kikser det, og så gælder det om at komme til bolden før Mio. Han når dog ikke Trille til sokkeholderne, hvad det angår.
 ....så må man bide i det sure æble ;-(


 ....eller opgivende kigge på

...eller gø ad det hele...


Der er ikke mange bjæf i Trille, når hun har en bold stoppet i gabet - det forhindrer hende dog ikke i knurrende at bede Mio om at holde sig væk!

Flytningen af ovnen, fra værkstedet og ind i kassebilen, så sådan her ud:

Pyha, rart da den historie var overstået!

Og da vi kom hjem havde Olivia lavet en super lækker chokolade kage, som stod og ventede på os.

Uhm, så bliver det ikke meget bedre, efter al den friske luft!

Ingen kommentarer: