mandag den 29. november 2010

Hvordan optør man en lapphund?


Der er nu faldet rigtig meget sne, og i morges efter en god lang tur derude - kom vi hjem med en Trille som var helt lyserød af kulde og en Mio med blommestore sneklumper i pelsen - mest på inderlårene. Det har jeg ikke prøvet før, og vidste ikke rigtig hvordan vi bedst fik dem af. Han blev selvfølgelig tørret med sit håndklæde, men klumperne hang godt fast i pelsen. Que faire?

Løsningen blev at vi bandt snoren rundt om varmeapparatet så han ikke kunne spadsere dryppende rundt i hele stuen. Det fandt han sig faktisk pænt i, og det hjalp vist også at blive nusset lidt på hagen samtidig. Der gik ikke lang tid så, var han tøet op.

Ved kælkebakken mødte vi i øvrigt den anden lokale lapphund, som vi desværre kun er stødt på én gang før. Det var sjovt at se de to i sneen. Men Mio var altså større end ham - så vi må bare konstatere, at vi har fået os et giganteksemplar af racen!!
Desværre kom Trille og den fremmede han lidt op og slås om et par godbidder. Så der udspillede sig en scene med Trille og den fremmede lapp i slåskamp - Trille lå nederst, den fremmede arrigt ovenpå og Mio det store drog, som i stedet for at forsvare sin lille storesøster - glad jumpede løs på sin finske fætter. Sikke noget værre rod - jeg håber hans lyst til at bedække andre hunde fortager sig med den snarlige kastration....Trille klarede sig, men fik en lille rift i halsen. Det blev ikke til mere leg i den omgang...

Ingen kommentarer: