fredag den 22. april 2011

Påskeferie

Her i påsken har vi været en forlænget weekend i Rørvig. Vi gav Mio en ½ køresygepille, og det gik da også nogenlunde - men han kastede en smule op et par gange, men først efter 45 min til en times kørsel. Og da vi først nåede op til sommerhuset, var begge hunde lykkelige (ligesom resten af familien).

Vi havde nogle absolut skønne dage. Mio var med mig og Trille ude at løbe lørdag formiddag. Trille i flexlinen (hun er jo i løbetid og jagtglad) Det gik fint de første par km, men så stak han ellers af på jagt! Så han kan altså også selv, helt uden hjælp fra Trille. Så resten af turen fik han sin snor på, og det gik faktisk også rigtig pænt - tempoet gør at der er ikke er nogen af dem der trækker, og der var ikke nogen som blev snørret til rullepølse :-)

Og ellers legede de 2 jagtleg sammen flere gange dagligt, et flot syn når de drøner om hjørnerne i fuld galop. Trille har faktisk aldrig været så afslappet i sommerhuset, som denne gang. Muligvis fordi vi ikke leger så meget bold med hende som sædvanligt - det kan ikke lade sig gøre med de 2 hunde sammen.

Tobias fabrikerede et fint lille agility spring, som vi trænede lidt med - men igen, det bliver hurtigt noget rod, når 2 hunde vil til samtidigt...


Vi fik gået dejlige ture, stranden var smuk som sædvanlig. Vi træner at gå med dem begge i flexliner, for ellers er de hele tiden væk på jagt. Ind i mellem når de får fært af noget, kan de trække en del. Men ellers går det fint. Vi har nu oplevet mindst 3 gange i dette forår at et rådyr springer over længere fremme af den sti vi går på. Og så har det altså været rigtig rart, at de begge har snor på, for kan man klandre de 2 for at ville jage, med byttet foran næsen?

 På tur i solnedgangen 


Turen hjem i bilen gik mindre godt for Mio, det stakkels pus! Han fik sin halve pille, men vi skulle ikke have givet ham noget at spise hele dagen, for han kastede en hel del op - men også denne gang gik der 30-45 min. før han blev syg. Så vi vil nok næste gang vi tager i sommerhus i Kristi Himmelfartsferien, give ham en lidt større dosis 3/4 pille - og så ikke noget at spise hele den dag inden vi skal køre.

En træt Mio nyder den disede aftensol i aftes


Nu er vi så hjemme igen og nyder de smukke påskedage, med havearbejde, og praktiske gøremål ved huset.
I går gik vi en 2½ timers tur gennem skovene her i Allerød, og rundt om Allerød sø. Selve søen er ikke noget særligt, men der er det smukkeste overdrevslandskab omkring den.Og det var jo varmt som på en sommerdag - en smuk tur, med sommerfugle i luften og fuglesang og anemoner...

Her ligger Mio 'død' efter en laaang vandretur i skov og eng

Mio fik en fin stor kurv, da de havde et enestående billigt tilbud i Alt til hund og kat i Nykøbing S. Nu skal vi så bare lære ham at lægge sig der. I nogle situationer vil det være en fordel, at vi har et sted, vi kan bede ham gå hen. Han lægger sig ellers fint, og slapper af som han vil, så det er ikke noget problem at få ham til det. Men er der uventede gæster og anden postyr, er det praktisk at han kan gå i sin kurv på kommando, ligesom Trille har lært det.

Mio's blog har fået en 'lillebror'/'søster', nemlig Den lille haves dagbog, hvor jeg skriver havedagbog. Det har jeg gjort siden 2005, men ikke digitalt. Nu har jeg lagt kinabøgerne på hylden og skriver nu på nettet i stedet, hvor jeg kan supplere med fotos af, hvad der sker i haven, se mere på denlillehaveblog.blogspot.comOg ikke mindst, Mio og hans brødre blev i weekenden (halv-)storebrødre til 2 drenge og 4 piger, se med live på http://www.spidshund.dk/inari/hvalpe_live_cam2_640.html Tillykke til Zindy og Kennel Inari!

Ingen kommentarer: