tirsdag den 20. juli 2010

Hverdags- og alene hjemme træning

Nu er vi ved at finde ud af hundenes rytme. Dagen starter som regel ved 7 tiden med en sulten Mio, og masser af knald på. Derfor er en lille gåtur smart efter morgenmaden - enten med dem begge eller bare Mio. Så er han færdig som popsanger, når han kommer hjem igen. I går var han dog meget utilfreds med at skulle sove indendørs, men det gik til sidst. Han sover næsten til ved 11-12 tiden - måske en lille vågen stille pause og så en ekstra lur.

Så mens han sover om formiddagen har jeg trænet alene-hjemme-træning det går fint jeg står på lur bag døren og kan høre at han er oppe og drikke lidt vand og flytter soveplads ind i mellem. Han har både været alene og sammen med Trille. I morges var vi oppe kl. 6. så jeg tog en ekstra lur mellem kl. 9 og 10, næsten en time og der var han alene med Trille i stuen mens jeg sov ovenpå. Så det går som det skal med alene hjemme træning.

Vi synes også det går en lille smule bedre mellem ham og Trille. Men det er ikke enorme fremskridt. Vi er nok blevet noget bedre til at håndtere og forebygge 'kriserne'. Dem er der ca 3 - 4 af hver dag af forskellig varighed. De 2 kan ikke lege sammen så når Mio leger, tager vi Trille væk og omvendt. En lille tur for en af hundene er også god når Mio er kåd og frisk.

Vi er lidt kede af at han bjæffer en del når han vil 'have sin vilje' - og prøver det bedste vi har lært for at afværge/forebygge de situationer - og ignorere. Gode råd modtages gerne.

Han er ellers af roligt gemyt og falder egentlig nemt til ro, så vi giver ham masser af ros, når han slapper af.

Der er endnu ikke blevet gravet enorme huller, selv om Mio prøver ihærdigt....

Soigneringen går også fint nok - jeg har haft ham oppe på bordet 3 gange nu - og han tager det pænt!

Træningen af sit, dæk og pote vedligeholder vi 2-3 gange om dagen

Her til aften efter en ellers rolig dag - hvor vi har forebygget dagens kriser er vi dog virkelig blevet sat på prøve - Mio bliver ved med at ville lege med Trille og hun kan bare ikke lide det - vi gætter på hun bliver bange. Men hun får ikke lov at jage ham - og vi prøver at få ham gearet ned på bedste beskub.

Vi arbejder videre og håber det bliver bedre.

Ingen kommentarer: