torsdag den 15. juli 2010

Mama Mio - sikken en udfordring!

Så er næste døgn gået og der er en rigtig lang positivliste:
  • Ingen uheld - Mio finder selv ud af at besørge udendørs, det er bare så flot!
  • En lang nats søvn - Mio sover rigtig godt - vi var også heldige at det ikke var alt for varmt i nat.
  • Sit, dæk og pote - det kører bare derudaf, når vi træner - det kan vi gøre med begge hunde samtidig - håber det holder!
  • Nix - det ord kender Mio, og det er blevet brugt idag - og det respekterer han faktisk.
  • Mio går pænt i snoren - vi har været ude på en lille luftetur - hvor der blev snuset løs - men ikke besørget. Vi fik også set biler som susede forbi - det virkede nyt for ham, og jeg forsøgte med godbidder - men skinketernene skulle næsten proppes i munden på ham.

Men vi er godt nok også blevet udfordret! Dog er negativlisten ikke så lang, men vi ville jo helst være
foruden:
  • Trille er ikke interesseret i Mio - nærmest tværtimod - så der har været en del knurren det sidste døgns tid, og vi har ikke lige vist hvordan vi bedst håndterer det. Et par gange har det udviklet sig til bjæffen og gøen fra begge hunde og lidt jagen omkring. Derfor ringede vi til en af dkk's hundekonsulenter, som gav os det råd at gå i mellem dem og forebygge de 'dumme situationer'. Det er omkring fodring og især leg - Mio vil gerne have Trille med - men det bliver hun møgsur af - især når han bjæffer ad hende for at sætte gang i noget.Så leg må foregå med dem hver for sig. Vi forsøger også at adskille dem når det bliver for vildt - det er sket ca. 3 gange idag når Mio's aktivitetsniveau stiger - så står Trille helt af - det virker ikke som om Mio overhovedet læser hendes stærkt afvisende signaler.
  • Mio deler min haveinteresse og har idag 'hjulpet' med lidt gravearbejde i mit staudebed - det var her nix for alvor kom i brug! 
Ingen af hundende har spist noget særligt idag - vi håber på bedre appetit og færre uenigheder i morgen!

Ingen kommentarer: