torsdag den 15. juli 2010

Mio på (fodbold-)banen

Det har været en god dag idag. Godt nok startede den med at man dårligt kunne læse sin morgenavis og drikke kaffen til i fred og ro, for der var gang i den store hvalp fra morgenstunden. Han vil lege, men sure Trille gider ikke noget pjat med ham. Så der var lidt bjæffen og ind og ud af døre, så vi kunne få lidt ro på. Et par gange kom det til en lynjagt ud i haven, for Trille gider ikke have noget vrøvl!!

Men ellers har der været ro på det meste af dagen. En god afledning når hundene (især Mio) vågner op til dåd efter en af deres mange lure - er simpelthen lidt træning, med godbider til begge på mere eller mindre én gang. Og hvor er han dog lærenem - til forskel fra Trille er der over hovedet ikke noget tempo. Han gør øvelserne i sit tempo, har man sagt dæk, ja så bliver han bare liggende - det har vi aldrig set med Trille - hun har konstant fart over feltet :-) Men vi har svært ved at finde godbidder, han gider spise. I det hele taget, er han ikke særlig interesseret i mad - så vi tænker, han nok er lidt ude af den, selvom han virker så rolig og fredelig, det meste af tiden. Han har dog i dag spist sin frokost. Trille gider heller ikke rigtig at spise, men en halv portion aftensmad blev det da til.


I formiddags da det regnede synes Mio det var tid til at hygge sig med et gnaveben midt ude på plænen - en rigtig udehund - passer lige til mig som elsker at være ude - men her var jeg godt nok imponeret. Her ligger han på terrassen - helt våd.


Som det ses på billedet ovenfor ligger han fuldstændig død nu - som om batterierne er taget ud af ryggen på ham. Vi har nemlig været på tur idag. Ved 5 tiden gik jeg afsted med Trille ned omkring marken, og Søren stødte så til med Mio lidt efter nede på den lokale fodboldbane, som er et rigtig godt hunde-lege-sted, hvor mange går forbi med deres firbenede, kaster bold og mødes med andre hundeluftere. Der er ingen trafik i nærheden så vi slap Mio løs, sammen med Trille som altid går løs dernede. Og det gik rigtig godt. Han fulgte med os, 2 gange syntes han, at han vil gå på opdagelse, men vi vendte bare om og gik modsat med Trille som altid følger os - og der gik ikke mange sekunder så var han med os. En lærerig opdagelse for Mio. Trille tog det nogenlunde fredeligt - kun med en lille smule knurren.

Søren kunne ikke dy sig for at kaste pinde med Trille - og så kom der fart over feltet. Først pinden, så Trille og efter hende kom stakkels Mio, som ikke helt kunne følge med. Trille fik signaleret/knurret med sin pind i munden at han godt kunne pille af - men det gad han ikke at høre på. Så da det blev for meget, stoppede vi og trænede lidt sit og dæk. Trille vil gøre alt for dig, hvis hun får de nye tørrede kyllingestrips, men de var heller ikke noget for Mio, dog gider han godt lave øvelserne alligevel. Tror vi prøver med ost i morgen.

Aftensmad har vi ikke kunne give ham - han ligger bare fuldstændig flad mellem hostaer og hortensia - en rigtig have elsker, med sans for min fine haveplan ;-) Det her sidste billede er fra kl.20:40

2 kommentarer:

Lennart sagde ...

Hej Isabelle !
Jeg har lige læst lidt om Mio, og det lyder meget lig med Deacon (hans bror). Han spiser heller ikke specielt meget, i hvert fald kun når det passer ham. Han gør selv opmærksom på, når han skal ud, det har han gjort fra 1. dag, hvis døren er lukket. Han elsker at sove og vil gerne gå tur. Han har da fået gravet et par huller i haven, men heldigvis ikke er det ikke så galt. Ellers elsker han at lege med nogle gamle store plastic-urtepotter, og kan han få lov til at springe op på en liggestol og sidde, så er det bare sagen. Han elsker at komme med ting, når vi kaster dem til trods for at racen ellers ikke er kendt for at være specielt interesserede i at apportere. Jeg skal starte på torsdag til noget hvalpetræning (6 gange)for senere i august at starte op i DCH her i Næstved. Vi er ved at tilmelde os udstillingen i Fuglebjerg.
Mio minder meget om Deacon, det er selvfølgelig ikke så mærkeligt, men det er vist den bror han ligner mest. Jeg er spændt på hvordan han bliver at træne, da jeg tidligere har haft 2 tervuerener (belgiske hyrdehunde - brugshunde), og det er noget andet med en spidshund. Han har da sine særheder, som vi heldigvis kan grine af. Han er ikke så førerfikseret som mine tidligere hunde, men er glad for hele familien. Han er en selvstændig lille fyr. Han er ikke specielt bange. Han har prøvet et lille spor, som gik fint. Og er ellers glad for søgeøvelser.
Vi har lige været ude med campingvognen i Grenå, og det kan anbefales som socialisering, da han lærte, at på pladsen kan man godt være rolig, også selvom der er andre hunde, så det var en god træning. Det blev selvfølgelig ikke kedeligere af, at vores venner havde deres jævnaldrende hvalp med - en mellem snautzertæve med. Min datter på tolv er ved at lave en hjemmeside om Deacon, og denne vil blive linket til Kennel Inari.
Mange hilsner fra Deacons familie i Næstved v/Janne Madsen

Isabelle Genevey sagde ...

Hej Janne og Co. Tak for igår.´
Jeg har nu set jeres kommentar. Og ændret indstillingerne så alle vist nemmere kan kommentere. Så det håber jeg I har lyst til.