lørdag den 17. juli 2010

Ud at køre...

Nu begynder dagene at ligne hinanden. I dag kunne vi sove helt til kl. 8 uden nogen afbrydelser. Hundene er aktive fra morgenstunden, hvor første 'skænderi' kommer - og de lige må være lidt hver for sig, til gemytterne er faldet lidt ned. Det er stadig det samme Mio vil i kontakt og gerne lege og Trille vil have fred, og sætte ham på plads. Mio spiste kun meget lidt af sin morgenmad. Stadig ingen uheld :-)

Mens Trille var ude på sin morgentur med Søren, lod vi ham lige prøve at være lidt alene nogle få minutter - ingen problemer i det (hvis man ellers ser bort fra det lille hul han fik lavet i plænen, nu hvor der ikke var nogen til at 'nixe'). Trille skulle eftersigende have været meget modvillig ved at gå, Søren mener hun syntes Mio skulle have været med - spøjst.

Det meste af formiddagen gik med at sove og da han var udhvilet ved halv 2 tiden, var planen at han skulle ud og køre lidt i bil. Trilles gamle sikkerhedssele er for lille, derfor kom han ned foran forreste passagersæde - mens Trille var i bagagerummet. Og så kørte vi de små 2 km hen til den lille hundeskov Kratbjerg. Det gik fint - ingen opkastninger eller piven.
Vi gjorde det til en kort skovtur - så han ikke skulle blive al for træt - eller komme for langt ud i 'kanterne' og for tæt på de omkringliggende veje. Han gik løs ligesom Trille - og det var sjovt at se, hvordan han fulgte efter Trille - som har det med at lave ret store afstikkere ud i underskoven. Men når vi kaldte på Trille fulgte han bare med -  så der var ikke grund til at være nervøs for, at han skulle løbe væk. Til sidst var han dog træt af at løbe med Trille, og blev ved os andre. En rigtig god tur - hvor hundene klart enedes bedre end herhjemme. Der er heller ingen problemer, når de går tæt i snor begge to.

Hjemturen gik lige så fint - men maven var jo også fuldstændig tom - alligevel gad han ikke røre sin frokost. En stille og rolig eftermiddag, med søvnige og trætte hunde. Aftensmaden gik noget bedre men han måtte lokkes lidt til at spise op. Trille spiser stadig kun den halve portion. Godbidder siger stadig ikke Mio noget - men det at Trille får noget, gør ham opmærksom og han sitter, dækker og giver pote selvom han ikke rigtig gider tage beløningen.
Efter aftensmaden var hundene alene i 5-7 minutter - Trille sov og Mio tyggede i pinde - ingen problemer. I det hele taget ligger han meget for sig selv i haven fordi der er køligt.

Hundene havde endnu et kontrovers her ved 22-tiden lidt svært at adskille dem, når man er alene hjemme. Men det er ligesom om, at de når, de lige har skændtes lidt en 5 - 10 min. er enige om at slappe af over for hinanden. Så nu er der ro på igen. Trænede lidt med dem for at få dem til at blive afledte - de fik kyllingerester og var begge vilde med det. Er begyndt at træne stå - som også er nyt for Trille - jeg tror Mio lærer det først. Faktisk var de lige ved at komme op at toppes over den lækre kylling  - så dermed stoppede træningen.

Tænker det er en god idé med en sele til Mio, så han ikke rykker halsen af led, når han tager et hop fremad eller til siden.

Ingen kommentarer: