torsdag den 2. september 2010

Til kamp mod flåterne!

Mio er en rigtig flåtmagnet - så derfor fik han i går en gang frontline. Jeg havde det helt dårligt med, at vi sådan 'forgifter' ham. Så vi krydser fingre for at det virker og ikke på den forkerte måde... Flere gange har vi opdaget flåterne alt for sent - og nu har han en lille dum en lige i øjenkrogen, som vi er bange for at nippeaf fordi det er lige op ad øjet. Håber giften virker og den må slippe taget!! Har ellers af hundetræneren fået anbefalet Bayvantic, da det skulle være mindre giftigt/farligt for hunden. Men da havde jeg lige købt Frontline på tilbud i Kvickly - typisk - så nu prøver vi det og ser ad.

Og ellers går det fortsat godt over hele linien:
Mio spiser godt, det er lang tid siden han har lavet arkæologiske udgravninger i haven - så vi håber det er er en dårlig vane mindre.
Han er begyndt at lette lidt på benet når han tisser ind i mellem, sjovt at se - og der skal tisses lige, der hvor Trille har tisset.
Trille er fortsat mere afslappet omkring Mio - de leger brydekampe flere gange dagligt.
Trille gnaver afslappet ben, mens Mio ligger 5 cm fra hende og bare venter på at kunne overtage det. Han gider ikke æde sine egne tyggeben - det skal være Trilles levninger!
Vi kommer roligt ud af døren på turene. Og med lidt omhu er det ikke tovtrækker-ture.
Mio følger godt med os, når han er løs og er blevet rasende dygtig til at komme med videre forbi andre hunde som ikke er legesyge (kender vel signalerne fra hverdagen med Trille...).
Igår efter hundetræning havde han dog svært ved at komme videre, da han mødte spændende og legesyge hunde på hjemturen gennem den lille hundeskov. Han glemte alt om mig, da han mødte en lille tæve i løbetid - muligvis er han ikke gammel nok til at forstå sig på den slags - men han var ikke til at komme i kontakt med, så der var et eller andet han kunne mærke/dufte. Det er også vores erfaring, at voksne hanner såvel som hanhvalpe har været meget interesserede i Trille, når hun er i løbetid - selvom deres ejere bedyrer, at det ikke kan være tilfældet, når de ikke er ældre!!

På en meget lille minus side:
Jeg har forsøgt at klippe lidt af pelsen under poterne - det er han ikke så glad for, så jeg må tage det i små omgange. Det kan heller ikke vare længe så skal kløerne klippes. Det er jeg lidt nervøs for, for det er ikke til at se blodårerne på hans 'sorte negle', men vi må jo lære det...
Alene hjemme går fint med Trille - men vi har faktisk slet ikke trænet ham i at være alene uden hende - et hængeparti, vi med tiden må arbejde med.
Køresyge - Mio får det rigtig skidt, når vi kører. Han er ikke angst for bilen - og sidder faktisk pænt deromme. Men han kaster op, hvis han har noget i maven  - så vi kører helst kun, når han har tom mave. Vi kører måske 2 gange om ugen med ham til hundeskoven og det er kun et par km. så der er nok ikke så meget andet vi kan gøre, end at vente på det forhåbentlig bliver bedre.

Ingen kommentarer: